Varför ’knäcka ben’ kan vara bra för dig

Medan många fortfarande inte vet vad en naprapat gör, är det inte på något sätt ett nytt yrke. ’Knäcka ben’ har gjorts under mycket lång tid. En naprapat har sitt ursprung 1894 i USA. Även om DD Palmer och hans son BJ Palmer utvecklade en naprapat har tanken att problem i ryggraden kan orsaka hälsoproblem funnits i tusentals år. Hippokrates talade till exempel redan om denna anslutning och var en stor förespråkare för att manipulera ryggraden.

Din kropp har en enorm självläkande förmåga. Denna återställande kapacitet och alla dina andra kroppsfunktioner samordnas av ditt nervsystem. Om ditt nervsystem störs av blockeringar i ryggraden, kan din kropp inte längre återhämta sig till hundra procent. En naprapat korrigerar dessa ryggblockeringar så att din kropp återhämtar sig bättre och alla typer av smärtor kan minskas.

En naprapat kallas ofta för en benknäckare. Detta beror på att du ibland kan höra ett sprickande ljud under behandlingar, vilket orsakas av en luftbubbla i leden. Vad många inte vet är att naprapatstudierna är en femårig högskoleexamen. En naprapat måste ha mycket kunskap om människokroppen, och ordet ” benknäckare ” gör inte rätt till vad en naprapat gör och kan göra. Det är därför vi föredrar att inte använda detta ord.

Hur som helst kommer vi förmodligen aldrig att bli av med den här titeln helt, och ”benknäckning” låter naturligtvis lite skrämmande. För att lugna dig: behandlingar är säkra, och det är ingen verkligt benknäckande inblandat. Med vissa tekniker kan en ryggkota pressas mot en annan kota med en liten snabb rörelse, vilket kan orsaka att en gasbubbla bildas i leden. Detta kan ge ett poppande ljud, och det är här idén om benknäckning kommer ifrån. Men det finns också tekniker inom en naprapat där du inte hör sprickljud. På det här sättet kan människor som tycker att tanken att ”bli knäckt” är skrämmande kan också behandlas.

Oavsett vilken teknik du slutligen behandlas med, kommer din naprapat alltid att se till att ryggblockeringar löses. Detta gör att ditt nervsystem kan fungera optimalt igen och din kropp kan reparera sig själv. Eftersom alla dina kroppsfunktioner är beroende av ett fungerande nervsystem kan du njuta av bättre hälsa och livskvalitet.

Vill du uppleva fördelarna med en naprapat själv och letar du efter en naprapat i Malmö? Kontakta oss i så fall så bokar vi in en tid.